Hladnopršani sokovi najbrže i najefikasnije obnavljaju tijelo! Oni ga zapravo pomlađuju  izvana i iznutra. Puni su vitamina i minerala, brzo  prolaze kroz probavni trakt. Iza njih nema otpada, kao iza sve druge krute hrane. Najopasnija je kuhana i prerađena hrana, sirevi, meso, glutenska brašna, pečeni orašasti plodovi, ulja masti, maslac, margarin, šećer i sol.

Ovaj sok u kojem je glavni sastojak crveni grejp i crvena naranča, efikasno odstranjuje anorganski kalcij koji se nakuplja oko zglobova odnosno hrskavice, kao posljedica uzimanja hrane od bijelog brašna. Često srećem ljude koji šepaju i žale se na bolove u zglobovima, te kako bi morali na operaciju da im ugrade nove od nekog metala.

Grejp je bogat kalijem i drugim alkalijskim elementima.  Važno je spomenuti da svježi sok od grejpa sadrži organsku salicilnu kiselinu koja rastvara anorganski kalcij oko zglobova. Crvena naranča sadrži prirodni šećer koji daje energiju i obnavlja crvena krvna tjelešca. Ako smo spomenutom soku od grejpa dodali i komad cikle, tada ćemo podići imunitet i brzo obnoviti naše stanice.

Sok od grjepa čisti bubrege, jača debelo crijevo, čisti jetru, smanjuje celulit, smajuje upale, pomaže kod mršavljenja. Preporuča se ženama koje žele zatrudnjeti i imati djecu. Sok čisti kanale žlijezda.


Add to Favourites