Voda iz voća i povrća je najbolja za obnovu tijela. Za pomlađivanje i kao zaštita od svih bolesti. Pogotovo su važni hladno prešani sokovi od mrkve i cikle, uz dodatak lisnatog povrća ili voća. Sokovima možete liječiti i izliječiti sve bolesti. Oni rapidno prodiru u naše stanice i obnavljaju ih. Podižu imunitet. Po ljetu kada je sezona voća i povrća, uvijek se trudim tjedno napraviti po nekoliko litara hladnoprešanog soka. Sok iz sokovnika Hurom ima neodoljiv okus. Takvi sokovi daju sitost i puno energije.

Najbolji hladno prešani sok je od mrkve. Ponekad dodam ciklu i mrkvu zajedno uz neko voće, jabuke i limun. Može se dodati i neko drugo voće koje imate pri ruci ili u svom voćnjaku ili vrtu. Napravim odjednom  3-4 litre soka i stavim ga u frižider, tako da ga mogu piti 2-3 dana. To je ujedno i granica do koje sirovi sok može izdržati a da se ne pokvari. Najbolji i najučinkovitiji su friško cijeđeni sokovi iz Huroma. To je najbolji sokovnik koji radi na principu tiješnjenja odnosno preše, tako da sačuva sve potrebne sastojke.

Imam iskustva i s ostalim sokovnicima, pa to mogu slobodno reći. Kada nisam bila na sirovoj prehrani, imala sam velike probleme sa simptomima alergije. Uvijek sam znala piti dnevno po 2 dcl soka od cikle mjesec dana prije cvatnje voćaka. Tada bi mi se simptomi znali smanjiti. Ali alergija bi i dalje ostala. Nisam se  mogla riješiti  alergije, sve dok nisam prešla na sirovu prehranu. Tada  je nestala sasvim. Sada pomažem i drugima. Na svakome je odgovornost hoće li se pridržavati uputa ili ne. Takovi će biti i rezultati.

Često pijem hladnoprešane sokove od voća i povrća, jer su jako zdravi. Pogotovo sok od mrkve i cikle, koji je pun antioksidansa i potrebnih vitamina A, D, C, K, Ca, B.. Sok od mrkve obnavlja kosu, kožu, nokte, daje lijepi ten. Pogotovo je važan za zarastanje rana i obnovu kostiju. Mora se piti 1-2 litre dnevno kod težih bolesti. Za prevenciju je dovoljno popiti 8-10 dcl dnevno. Mrkvin sok je izvanredan čistač crijeva, obnavlja jetru i gušteraču. Potrebno ga je uvijek piti natašte, jer ima brzi tijek probave. U protivnom ako se miješa s ostalom hranom, od njega neće biti neke koristi. Nastupit će fermentacija i pretvorit će se u otpad.
Kada cijedim veće količine soka uvijek nabavim do 10 kg mrkve. Po mojoj procjeni i prema kvaliteti mrkve možete dobiti od 1 kg mrkve 0,5 litara soka, voće nije uračunato. Ako nemam prilike kupiti mrkvu iz eko uzgojenu, tada pulpu odložim u komposter. Ako radim sok od ekološki uzgojene mrkve, tada pulpu spremim, posušim je u dehidratoru Excaliburu , odložim u staklenke ili sameljem u fino brašno, koje koristim za pravljenje krekera ili kao dodatak smutijima.
Svjedočanstva o izlječenju sokom su mnoga. Prijateljica mi je ispričala jedno iskustva sa svećenikom fratrom, koji je obolio od raka prostate. Obratio joj se za pomoć. Predložila mu je kuru sa sokom od mrkve. Dovezao je k njoj oko 50 kg mrkve, da mu iscijedi sok svojim Championom ( sokovnik za hladno prešanje američke proizvodnje, jedan od prvih). Tako mu je ona napravila nekoliko desetaka litara u dva tjedna. Prvo je postio, a onda pio sokove. Izliječio je boleštinu. Negov kolega mlađi svećenik, također je bolovao od teške bolesti. On je primijenio dugotrajni post i pio velike količine hladnoprešanih sokova od mrkve i voća. I on se riješio bolesti.
Mrkva je veoma vrijedna namirnica odnosno povrće koje će vas čuvati i riješiti mnogobrojnih bolesti. Zasadite u svome vrtu mrkvu, dobro će vam doći i biti od višestruke koristi. Svježi sok od mrkva je najbolji lijek!