Život, smrt, suze, radost, razmišljanja o prirodi na prirodan način. Trčanje, šetnja, bijeg od svakodnevice, rotiranje u drugu sferu.  Udah punim plućima čistog kisika, osjetih kako mi dovodi mozak u ekstazu. Trčeći šumom blatnjavim stazama, misli počinju normalno funkcionirati. Prije toga, sahranila sam jednu macu, pokrivši je grančicama čempresa, neka dostojno sniva u prirodi u jarku kraj šume. Tko zna koja je bol tamo dovela, sada je iza duge. Osjetih kako prede, za nju nema više bola, mirna je usnula u snu,  ostala je samo lijepa ljuštura obavijena krznom. Suza mi suzu stizala.

Tada mi se nameće pitanje, zašto 5G, zašto eksploatacija plina i nafte, zašto tvornice, zašto farmacija, medicina, zašto novac, zašto farme, zašto klanje, ubijanje, mučenje, karma bola i patnja, zašto strah, zloba, grabež.  Kome to treba?

Sjećam se bakine priče kada je znala reći da će doći smak svijeta,  i da će zli morati na lijevu stranu a dobri na desnu. Shvatih kako  njezina priča itekako ima smisla.

Planeta  se počela čistiti od zla i svega navedenog.   Tako da će ostati samo oni koji će se boriti za njezin spas i koji će biti spremni promijeniti  svoje životne navike u obrnutom smjeru  kazaljki. Misleći pri tome da se zaustavi  sve zlo koje se nanosi bićima i prirodi.  Jedino se tako možemo spasiti. Znam da me možda nećete moći razumjeti.  U meni se promjena dogodila  od prije 7 i više godina, nisam jedina i to me veseli.  Ipak veseli me to što se svaki  dan povećava broj vegana i plodojeda.