Prije godinu dana javila mi se jedna žena, koja je željela doći do mene na dogovor radi zelenih kašastih sokova. Njezina želja je bila da  joj svaki dan napravim po 1 litru toga zelenog napitka. Rekla je da nema blender i ne zna niti jedan recept zelenog kašastog soka, ali da želi tijelo očistiti od nakupina i malo si unaprijediti prehranu. Gosođa lijepo mladoliko izgleda i baš je fit.

Iako njezin izgled ne bi nam ništa mogao odati, a najmanje da je u pitanju teška bolest. Vrlo je vesela i pokretna, kao da ima najviše energije na svijetu. Svojim ljubimcem dnevno prohoda i do 10 km. To nije banalna informacija. Znam koliko energije i snage utrošim kad trčim 7 km. Doduše nemam posljedica, upale mišića niti bolova. To znači da mi je tijelo čisto od mokraćne kiseline, i nije zakiseljeno. Na sirovoj hrani sam već nekoliko godina. Tako sam se i ja riješila alergije.

U ugodnom razgovoru kroz smijeh, otkrila mi je da ima velikih zdravstvenih problema. Navela je simptome, čestog umora, nesanice, gubitka snage, povremeno lupanje srca.  Dodatni  problem je bio, nije se mogla popeti na četvrti kat a da ne odmara po stepenicama. Pitala sam je da li ima kakav liječnički nalaz? Na to mi je odgovorila da je upravo stigla od svoje liječnice koja joj je prepisala “šumsku terapiju”. U čudu sam je gledala, misleći pri tome kako već i medicinari razmišljaju prirodno. Po glavi su mi se počele nizati misli, kako bi bilo lijepo šetati po šumici, udisati krasne mirise, kisik,  brati jagode i maline, te uživati u ljepotama ptičjeg pjeva.

Prenijela sam joj vokalno svoje misli u vezi “šumske terapije, na što se ona grohotom nasmijala. Rekla mi je da,  “šumska terapija” je ekshibicija za ljubavne skrivače.  (To je bila dijagnoza lokalne liječnice! )Baš me zabavila, sva je vedra i vesela osoba, i pršti od energije. Dalje mi je ispričala da je bila ponovo kod liječnika i da su joj nalazi jako loši, i da nema trunke željeza u krvi, niti leukocita. Pitala je ta ista liječnica “da li si ti živa” nakon što je pogledala ponovljene nalaze? Nemaš krvi, nemaš željeza!! Što sad? a tako si sva vesela i “nabrijana”. Pomalo sam već počela otkrivati njezinu dijagnozu. Kada je žljezda krcata, ponaša se kao pokvareni kompas i ne može se dobiti stvarno stanje nalaza krvi. Njezino stvarno stanje po pitnaju krvi nije biko tako loše, kao što je pokazao nalaz.

To mi je bio okidač za dijagnozu. Tada sam joj pogledala u vrat i vidjela dva veća zadebljanja s lijeve i desne strane. Pogledala sam joj u gležnjeve, bili su natečeni. Odmah mi je bilo jasno i bez trunke dvojbe da joj je štitnjača u velikom problemu. Samo da napomenem, gospođa je bila još na jednoj detaljnoj pretrazi kod poznate gradske liječnice, koja ima modernu dijagnostičku visokosofisticiranu opremu, koja joj je isčitala nalaz, kako nema u krvi željeza, niti crvenih krvnih zrnaca. Liječnice joj je preporučila operaciju koštane srži. Aleluja od dijagnoze, pomislim! Velim gospođi, recite liječnici neka vam provjeri štitnjaču! Priča ide dalje, gospođa hitno odlazi u Zagreb u veliku dijagnostičku bolnicu, gdje joj tamošnja  liječnica  konačno utvrđuje  pravu dijagnozu bolesti štitnjače!

Kroz sve ovo vrijeme pretraga, koje su trajale, jer joj nisu mogli otkriti dijagnozu, ja sam joj napravila program sa zelenim kašastim sokovima,  koje je pila svaki dan po pola litre. Zatim  sokovie za podizanje imuniteta od mrkve i cikle koje je pila dva puta tjedno po pola litre, te izmjenu namirnica kod kuhane hrane. Zadržala je svoj jedan kuhani obrok. Uz te sokove, koje sam joj miksala svaki dan, jela je puno voća i salata, tako da kuhani obrok bi jela samo rijetko. Kada je išla na kontrolu nalaza, liječnica nije mogla vjerovati da joj se stanje popravilo tako brzo i to bez terapije.

Snaga joj se vratila nakon dva tjedna i bez problema se mogla popeti na četvrti kat. Nije uzimala nikakvu medicinsku propisanu terapiju. Miksala sam joj sokove koje je pila skoro godinu dana. Zdravlje joj se vratilo, kupila je blender i nastavila dalje miksati zelenje i voće. Uživa u dugim šetnjama sa svojim psom. Po velikoj hladnoći ne stavlja kapu na glavu, vitalna je, lijepo izgleda, ima snage, nije bolesna od gripe niti prehlade.

Sirova hrana je najbolja hrana, samo joj trebamo dati priliku. Sokovi od voća i povrća liječe sve bolesti i dovode u naše stanice kisik. Zelenje koje je puno vlakana i celuloze čisti naša crijeva. Kada su čista crijeva i krv je čista, i stanice  su zdrave. U crijevima se nalaze velike nakupine raznih aditiva, lijekova, koji se skupe tijekom života, neadekvatne trule hrane koje se tijelo ne može riješiti jer nemamo enzim za probavu. Zato se treba napraviti detoksikacija, najbolje uz post 3-5 dana.

Kada stanice ostaju bez kisika, nastaje rak i ostale bolesti. Kada stanicama vratimo kisik, nestaju bolesti! Sve je tako jednostavno, samo se treba potruditi!