Slatko, okruglo, kotrljasto, prepuno energije, vitamina, minerala, bjelančevina. Sadrži  sve što je potrebno našem tijelu da bi bilo zdravo i normalno funkcioniralo. Da li ste se zapitali ikada, zašto su plodovi okruglog odnosno ovalnog oblika?! Odgovor je jednostavan. Da bi što dalje posijali svoje sjeme i nahranili sva bića kojima je ono potrebno, ljude, životinje, kukce, ptice, gmazove i sl..

Voće je najvažnija namirnica u prehrani. Ono izgrađuje naše tijelo, daje mu energije, čini ga mladim i vitalnim. Alkalizira naše tijelo, što je važno za održavanje zdravlja.

Ljudi često griješe kada svoje tijelo “zatrpavaju” anorganskim proteinima životinjskog porijekla, misleći pri tome kako su oni superiorni prema živim proteinima koji su sadržani u voću, povrću, zelenju, orašastim plodovima i sjemenkama. Anorganski proteini su štetni. Kao prvo to nisu i ne mogu biti proteini već anorganski otpad, koji se nagomila u tijelu. A kada ga tijelo želi izbaciti nastaju bolesti i pretilost, te postane uzrokom bolesti.

Voće ima brzi tijek probave i brzo oslobađa svoje vitamine, minerale i kisik koji je najviše potreban našim stanicama da bi se dovoljno opskrbile i ostale zdrave. Nije potrebno forsirati s unosom proteina, živih ili onih anorganskih, jer od njih nema velike koristi, ako ih stalno unosimo i tijelo. Tada one mogu u nekom trenutku postati teret, uvijek trebamo dati priliku energiji, odnosno voću. Primjer kao s automobilom, u koji sipamo gorivo za pogon, a ne čavle ili pleh, jer smo svjesni da od njega neće biti koristi.

Svaki dan potrebno je  pojesti barem jedan kilogram voća.  Da bi mogli donekle vaše tijelo održati zdravim ako niste potpuno na sirovoj hrani. Najlakše se snabdijevati voćem tijekom ljeta kada ga ima u izobilju.

Želim reći, da tijekom ljeta počnemo sakupljati hranu ( voće, povrće, zelenje, korijenje) iz svojih vrtova na adekvatan način da sačuvamo žive enzime. Dakle sve voće možemo sačuvati za zimski period, sušenjem i odlaganjem plodova voća, povrća i korijenja u adekvatne podrumske prostorije, ili dubokim smrzavanjem.