Budite oprezni! U zadnje vrijeme na Internetu, pojavljuju se knjige koje promoviraju ‘zdravu hranu’. U svom sadržaju nude pečene odnosno termički obrađene kolače, kekse, torte, i sl. koje se sastoje od pečenih orašastih plodova (badema, kokosa, sezama..i slično)  te se nude kao bezglutenska zdrava hrana?!).
Imam dugogodišnje iskustvo u konzumiraju i pripremi sirove hrane sirovim namirnicama. Strogo pazim iz kojega izvora dolaze i dali su Raw i ekološki čiste.  Zašto? Zato jer se jedino na taj načina mogu otkloniti bolesti, pretilost i starenje ljudskog organizma. Dobro sam naučila od mjerodavnih izvora o proizvodnim procesima namirnica, koje se koriste u kulinarstvu i pripremi sirove hrane.
Kada se promovira knjiga pod nazivom ‘Zdrava kuharica’ vs. ‘Ako želiš biti zdrav zaboravi kuhanje” jasno mi je o čemu se radi i da knjiga nije stručna, odnosno autorov stav i znanje.
Činjenice same po sebi mnogo govore, kada se zna da je autor te knjige bolestan od svoje prehrane koju preporučuje i drugima.
Da li je u pitanju, neznanje, nemar, pohlepa za novcima ili nešto treće, prosudite sami. Uglavnom što bilo da je, žalosno!

Želim napomenuti kako ti orašasti pečeni kolači u sebi sadrže kancerogene tvari, jer im se omege i trigliceridi pretvaraju termičkom obradom u opasni za tijelo anorganski spoj. Dakle takav glutenfree i gluten su jedno te isto, opasni su i na različite načine uništavaju naše tijelo. Gluten uništava probavni trakt i imunitet, pečene sjemenke pune krvožilni sustav, stvaraju plak, što može dovesti do infarta, začepljuju stijenke žlijezda, prvenstveno stradaju bubrezi i jetra. Autori knjiga su se razboljeli  od te svoje prehrane. Ničim nisu pokazali napredak u zdravlju. Iz jednog zla su prešli u drugo, a to su knjige koje vam se nude pod okriljem bezglutenske zdrave hrana ili Paleo?! pogrešno pogotovo za bolesne ljude, koji će biti još bolesniji!

U našoj zemlji nema mjerodavnih da bi ovakve sadržaje zabranili.

Svakom je dano da nudi što želi bez cenzure, na Vama je dragi korisnicima  i čitatelji da odlučite u kojem smjeru ćete krenuti!
Ponavljam rečenicu, koji se isplati zapamtiti!

Termički obrađena hrana je štetna za organizam pogotovo za bolesne, koji će biti još bolesniji.